DE KRANT EN HET VERHAAL

(Sinds juni 2017 is de bedrijfsnaam SmartPics.nl veranderd in Kelly’s Fotografie. De fotograaf en de werkzaamheden zijn nog wel hetzelfde gebleven ) 

Zaterdag 28 maart werd ‘Het verhaal’ bezorgd in Ermelo en omgeving. Een leuke krant om te lezen, met verhalen en informatie over plaatselijke ondernemers. Dit keer was het voor ons een bijzondere editie, samen met mijn ouders en mijn broer stond ik in de krant, verdeeld over 2 pagina’s!

Helemaal onderaan deze blog zal ik de geplaatste tekst plaatsen. Mocht u de krant niet hebben ontvangen en hem toch willen lezen dan kan dat onderaan op deze pagina.
De advertentie die ik erbij heb laten plaatsen is een moederdag en vaderdag tip. Dat is waarom ik deze blog ook schrijf, want in deze maand (April) en Mei krijgt u 10% korting op een kubusfotoshoot naar keuze! Erg leuk om cadeau te geven op vaderdag of moederdag.
U kunt ervoor kiezen om een kubusfoto cadeau te geven óf een cadeaubon voor een fotoshoot in de kubus te geven. Dan kunt u de fotoshoot later dit jaar boeken en kunnen uw eigenouders of schoonouders er ook bij op.

 

 

Inmiddels kan ik zeggen dat een kubusfotoshoot een gezellige uitje is. De kubus is stevig genoeg voor de meest hilarische poses! Wel is het zo dat hoe leniger u bent, hoe meer mogelijkheden er voor u zijn. Maar het is leuk voor jong en oud. Dus kom gezellig langs met uw gezin, familie, vriendengroep of maak er een uitstapje van tijdens een kinderfeestje of vrijgezellenfeest!

 

 

Het krantenartikel van Het Verhaal – April 2015

Ondernemersfamilie Van der Dussen

“Wij kunnen niet stilzitten”

ERMELO – Het spreekwoord ‘waar je mee omgaat, word je mee besmet’ is de familie Van der Dussen uit Ermelo op het lijf geschreven. Vier van de vijf gezinsleden hebben een eigen bedrijf en ook het vijfde gezinslid is zeer creatief en ondernemend. “Wij zijn een echte ondernemersfamilie”, aldus dochter Kelly van der Dussen. “Het is niet dat we niet voor een baas kunnen werken, maar wij hebben liever zelf de touwtjes in handen.”

Wie kent Meubel & Woningstoffeerder L.W. van der Dussen niet? Vader Larry en moeder Marianne van der Dussen richtten dit bedrijf twintig jaar geleden op. Larry zit in totaal echter al 45 jaar in het vak. Zijn vader was eigenaar van Interieurverzorging Van der Dussen, dat vroeger gevestigd was aan de Putterweg. “Daar is hij op zijn vijftiende begonnen en heeft hij het vak geleerd”, vertelt Marianne. “Vervolgens heb ik zeventien jaar bij Van Doggenaar in Nijkerk gewerkt, waar ik heel veel heb geleerd”, vult Larry aan. Het bloed stroomt echter waar het niet gaan kan en dus besloot het echtpaar, in eerste instantie aan huis, voor zichzelf te beginnen. “Inmiddels zijn we twintig jaar verder en ontvangen we onze klanten al weer heel wat jaren in onze showroom aan de Tolweg, waar men gratis kan parkeren. Uitsluitend op afspraak, zodat we voor iedere klant alle tijd kunnen nemen.”

 

Perfectionistisch
Larry is stoffeerder in hart en nieren; hij staat ermee op en gaat ermee naar bed. Zijn werkzaamheden zijn tweeledig: het stofferen van meubels én het volledig aankleden van een huis, waarbij gedacht kan worden aan vloeren, raambekleding, maar ook zonwering. Het assortiment is breed, bevat veel bekende merken en biedt voor zowel jong als oud wat wils. “Bovendien kan met met een dik gevulde, maar ook wat minder dik gevulde beurs bij ons terecht”, aldus Marianne.

Wat Larry siert, is volgens zijn gezin absoluut zijn ervaring en perfectionisme. “Ik ben altijd bezig om nóg netter werk te leveren, iedere klus weer”, beaamt Larry. “Ik vind het heel erg belangrijk om het de klant naar de zin te maken. Zo ben ik van mening dat een vloer er te allen tijde heel strak in moet liggen.” Dé trend van dit moment wordt volgens hem gevormd door de pvc-vloeren. Hij heeft zich hier dan ook in gespecialiseerd de laatste jaren en beschikt over een groot en ruim assortiment. Ook niet onbelangrijk: het bedrijf staat bekend om de punctualiteit; afspraak is afspraak en op tijd is op tijd. Meubel & Woningstoffeerder L.W. van der Dussen werkt veelal voor particulieren, maar ook regelmatig op projectbasis. Zo is de Gemeente Ermelo een van de vaste klanten. Larry: “Wij hebben in het gemeentehuis in diverse kantoorruimtes tapijt gelegd. Als er iets moet worden vervangen, gaan wij er naartoe”. En ook in de brandweerkazerne en diverse winkels heeft Van der Dussen het interieur verzorgd.

Aardbolstoffeerder
Jongste zoon Nicky koos, net als zijn ouders, voor het stoffeerdersvak en volgde hiervoor ook een opleiding. Echter, zoals moeder Marianne heel mooi omschrijft, hij besloot uiteindelijk ‘aardbolstoffeerder’ te worden. Oftewel: stratenmaker. “Ik werk nu precies tien jaar voor mezelf en als vijftien jaar als stratenmaker. De vrijheid en het zelf kunnen plannen vind ik heerlijk”, vertelt hij. “Ik ben erin gerold, heb het vak geleerd en geniet er nog elke dag van. Het is heerlijk om buiten te werken, vooral met mooi weer natuurlijk. In de wintermaanden, als het op het gebied van bestratingen wat rustiger is, help ik mijn ouders ook regelmatig.” Zijn kracht? “Als ik aan een klus begin, maak ik hem af en begin ik niet ondertussen ook al aan een andere klus. Ik ga pas weg als iets volledig klaar is.”

Mensen kunnen bij Van der Dussen Bestratingen terecht voor het laten aanleggen van een straat – zo legde Nicky onder andere de straat Akkermaalshout in Ermelo aan – maar ook voor complete tuinen. “Hiervoor werk ik intensief samen met In Vorm Hoveniers uit Zeewolde en Peter van Nieuwenhuijzen Tuinonderhoud uit Ermelo”, vertelt hij. Met het oog op de lente en het naderende mooie weer verwacht de stratenmaker de komende tijd weer druk te zijn met het schoonmaken van straatwerk. “Veel straten zijn weer enorm groen. Ik gebruik een speciaal biologisch product dat geen kwaad kan voor het milieu om alles weer volledig schoon te krijgen.” En met het mooiere weer trekt ook het straten maken weer goed aan. Vooral de grote tegels zijn volgens Nicky in trek vandaag de dag. “Ik kan niet wachten om weer dag in dag uit buiten aan het werk te zijn. Het stoffeerdersvak vind ik heel leuk, maar dan ben je binnen bezig hè. Buiten werken heeft net even iets meer voorkeur.”

Fotografe
Ook dochter Kelly is geen onbekende in Ermelo en omstreken. Zij koos een compleet andere vorm van ondernemen: de fotografie. Uiteraard wél als zelfstandig ondernemer, want het ondernemerschap is ook haar op het lijf geschreven. Zij vertelt: “Na lange tijd bij Foto Peter in Ermelo en Harderwijk en als bedrijfsleider bij Dixons in Barneveld te hebben gewerkt, besloot ik enkele jaren geleden volledig zelfstandig als fotografe te gaan werken”. Kelly’s bedrijf heet SmartPics.nl en zij heeft een fotostudio aan het Jagerserf. Zij beheerst alle disciplines op het gebied van fotografie en staat erom bekend alles te fotograferen ‘zoals het is’. “Ik maak de dingen niet mooier dan ze zijn en dat wordt zeer gewaardeerd.” Nieuw bij SmartPics.nl is de kubusfotografie, waarbij Kelly haar klanten fotografeert in een kubus van 1×1 meter. “Een erg leuk idee voor families bijvoorbeeld, of voor moeder- en vaderdag! Het is eens iets anders dan de standaard portretfoto.”

De fotografe vindt vooral het contact met de mensen heel leuk. “Wat is er mooier dan mensen te helpen hun wens te vervullen? Dat geeft de meeste voldoening.” In december 2014 verzorgde zij een kerstfotoshoot bij Kampeerwereld Hendriks; klanten konden in een gezellig kersthoekje een foto laten maken voor een kerstkaart. In februari volgde een Valentijn Photo Booth bij het Drankenkabinet, wat de meest fantastische foto’s opleverde voor op een etiket van een fles wijn of andere drank. Kelly fotografeert tot slot ook veel voor de zakelijke markt. “Bedrijfsreportages bijvoorbeeld”, zegt ze. “Veel bedrijven hebben maar weinig foto’s op hun website staan. Laat de medewerkers zien, dat is veel persoonlijker.”

Afspraken nakomen
Het mag duidelijk zijn dat het ondernemen echt in de Van der Dussens zit. Naast de bedrijven van Larry, Marianne, Nicky en Kelly zijn er vele andere familieleden met eigen bedrijven; boeren, camping-eigenaren, een kraanbedrijf, een schildersbedrijf, een aannemersbedrijf, etc. “Wij kunnen niet stilzitten”, verklaart Marianne. Ook oudste zoon Harry doet nog een duit in het zakje: hij heeft geen eigen bedrijf, maar is zeer creatief op het gebied van pallets. Marianne: “Daar kan hij werkelijk alles van maken, van wandborden tot kapstokken en zelfs wijnrekken”. Het succes zit hem volgens haar in het nakomen van afspraken en het volledig afgaan op de smaakstijl van de klant. “Daar zijn wij allemaal erg sterk in. Wij doen wat de klant wil!” Larry, Nicky en Kelly knikken instemmend. “Natuurlijk heb ik wel eens een straat gelegd die ik zelf heel lelijk vond, maar de klant was 100% tevreden en daar gaat het om”, besluit Nicky.

Contactgegevens:
Meubel & Woningstoffeerder L.W. van der Dussen
T: 0341-560361
www.lwvanderdussen.nl

Kelly’s Fotografie – voorheen SmartPics.nl
T: 06-15548195
www.kellysfotografie.nl

 

Gezin Van der Dussen uit Ermelo is zeer ondernemend: pa en ma hebben een meubel- en woningstoffeerderij, zoon is zelfstandig stratenmaker en dochter is fotograaf en beschikt over een eigen fotostudio.

Ontspanning
Wanneer er hard wordt gewerkt – niet alleen overdag, maar ook ’s avonds of op zaterdag – is er natuurlijk ook ontspanning nodig. Dat vinden Larry, Nicky en Kelly van der Dussen in bowlen. Larry heeft onder zijn naam een bowlingteam bij de Putter Eng in Putten. Iedere woensdagavond is hij daar te vinden. Ook Nicky en Kelly zitten in het team. Nicky geeft tevens les aan jongeren die het graag willen leren. Hij heeft zelf de hoogste score (300) op zijn naam staan. ‘Stilzitten’ is een woord dat deze familie niet kent.