Schoolfotografie

Sinds 2015 fotografeer ik op scholen onder de naam Sgoolfotografie. Inmiddels bestaat het team uit 17 enthousiaste fotografen én een paar collega’s die achter de schermen alles voor ons en onze klanten regelen.  Ik ben er trots op dat ik bij dit team mag horen en doe het werk dan ook met veel plezier.

Team schoolfotografie
Na een aantal maanden van intensieve trainingen, meekijken, meelopen, fotograferen en nabewerken, heb ik in mei 2015 mijn eerste school gefotografeerd. Dit was super leuk en gaf mij ontzettend veel energie. Inmiddels heb ik al meer scholen mogen fotograferen waaronder in Zwolle, Doorn, Nieuwendijk en diverse scholen in en rondom Amersfoort. Omdat ik zelf in Ermelo woon zou ik graag wat meer scholen in Ermelo, Putten en Harderwijk willen doen. Want hoe leuk is het om scholen in je eigen dorp en omgeving te mogen fotograferen? Mijn planning is dan ook om dit jaar bij de scholen in mijn eigen omgeving langs te gaan in de hoop dat ze mij de kans willen geven om te komen fotograferen. Maar jij kan mij hierbij helpen, zit een van je kinderen op een school in Ermelo, Putten of Harderwijk, en wil je ook eens andere schoolfoto’s? Laat mijn naam achter op school en laat mij weten op welke school je dit gedaan heb. Dan beloof ik contact op te nemen met jullie school, wie weet kom ik binnenkort ook bij jullie op school foto’s maken!

Schoolfotografie SmartPics
Hoe ga ik te werk?
Afhankelijk van de grootte van de school komen we één of twee dagen fotograferen. We bouwen mijn studio op in een ruimte die daarvoor beschikbaar wordt gesteld. Dit kan de gymzaal zijn of een leeg schoollokaal.

Om zo’n dag soepel en gezellige te laten verlopen werk ik altijd met een vaste assistent. Ik werk samen met Maarten. Maarten is een harde werker, heeft humor en maakt de kinderen graag aan het lachen. Deze foto is gemaakt op een school in Amersfoort.

Team schoolfotograaf

De leerlingen worden één voor één gefotografeerd in verschillen poses. We zorgen ervoor dat er minimaal 4 foto’s per kind gemaakt worden, waaronder altijd een foto van alleen het gezicht. Deze foto’s kun je online bekijken en bestellen, ze worden dus pas afgedrukt als je ze besteld.

Wij vinden het erg belangrijk dat je kind op de foto gaat zoals hij/zij is. Een hanenkam, een stoere staart, een grappige bril of een leuke pet, voor ons is dat allemaal geen probleem. Zolang hij of zij zich er maar prettig bij voelt. Naast het fotograferen van alleen de kinderen apart, maken we natuurlijk ook de groepsfoto’s.

Daarnaast kunnen we ook tijd vrij maken voor het fotograferen van broertjes en zusjes. Zowel binnen als buiten school. Maar dit gaat altijd in overleg met school.

Op de laatste school in Nieuwendijk hebben we er echt een feestje van gemaakt, de kinderen waren er zelfs ondersteboven van…
Ik hoop binnenkort ook met jouw kinderen een feestje te kunnen maken op school, want je wil vast ook gezellige schoolfoto’s van je kind(eren).

Je kunt contact opnemen met Sgoolfotografie voor meer informatie of een berichtje achterlaten op mijn contactpagina.

Schoolfotografie SmartPics.nl