Foto op Lantaarn | Creatief | Lantaarn | Kelly's Fotografie | Fotograaf Ermelo

Foto op lantaarn

Kellys fotografie Lantaarn zelf maken foto foto's

Je eigen foto op een lantaarn. Bij de Ikea kocht een mooie lantaarn waar een kaars in kan staan; Borrby lantaarn. Maar toen ik thuis kwam vond ik hem toch wel erg saai. Op internet zocht ik naar leuke ideeën om die saaie lantaarn een beetje op te vrolijken. En daar kwam ik erachter dat dat heel simpel kan met een paar eigen foto’s of een leuke tekst. En veel meer heb je niet nodig. Ik ben toen meteen aan de slag gegaan en was erg blij met het resultaat.

 

De lantaarn hiernaast op de foto maakte ik voor Keurslager Richard Groot. Deze foto heeft in zijn kerstfolder gestaan op de voorkant. De foto’s van de stappen die je hieronder ziet waren van een andere en kleinere lantaarn.

 

 

Wat heb je nodig?
1. Lantaarn of Windlicht waar je (makkelijk) het glas uit kan halen.
2. Standaard printer met gewoon papier
3. Schaar, mesje en/of snijapparaat
4. Computer met een simpel bewerkingsprogramma
5. Leuke foto’s, plaatjes of mooie teksten
6. Sla olie met een kwastje

Haal de glaasjes voorzichtig uit de lantaarn en maak ze mooi schoon zodat ze stofvrij zijn. Daarna kun je ze te drogen leggen.

 

 

Wat zijn de stappen?
1.Verzamel op de computer een aantal leuke foto’s, de hoeveelheid hangt af van het aantal glaasjes. Maar dit mag natuurlijk ook een mooie tekst zijn of een ander leuk plaatje. Meet vervolgens het glas uit de lantaarn op en snij de foto’s op de computer op dat formaat uit. Dit kan het beste met een foto bewerkingsprogramma zoals photoshop, maar ook met Picasa of Gimp. Zo weet je zeker dat als je de foto’s gaat printen dat de foto precies op het glas past. Ik heb de foto’s daarna omgezet naar zwart-wit omdat ik dat veel mooier bij de lantaarn vind passen, maar dit is natuurlijk persoonlijk.

 

 

2.Je kunt nu de foto’s gaan printen. Dit kan op normaal A4 papier met normale inkt. Daarna kun je de foto of de tekst uitsnijden met een snijapparaat of natuurlijk gewoon knippen met een schaar. Wat misschien het makkelijkste is, om eerst het glas op de foto te leggen en een lijntje eromheen te trekken. Zo weet je zeker dat je het goede formaat knipt en recht knipt of snijd ????

 

Foto op Lantaarn | Uitleg | Kelly's Fotografie    Foto op Lantaarn | Uitleg | Kelly's Fotografie


3.
Alle foto’s hebben als het goed is nu het goede formaat. Je kan nu alle foto’s met de geprinte kant naar beneden leggen. Dus de achterkant van de foto ligt nu naar boven. Je smeert de achterkant, met hulp van een kwastje, volledig in met sla-olie. Net zo veel zodat je geen vlekken meer ziet, dus het papiertje moet volledig nat zijn (op de onderstaande foto zijn ze nog niet ingesmeerd ???? ).

 

Foto op Lantaarn | Uitleg | Kelly's Fotografie

4.Nu kan je de foto omdraaien en op het glas leggen (niks laten drogen). Dus met de foto naar boven en de achterkant die je ingesmeerd hebt naar beneden, op het glas. Daarna strijk je hem glad met bijv. een pasje. Zodat er geen vervelende luchtbelletjes onder zitten.

 

Foto op Lantaarn | Uitleg | Kelly's Fotografie

 

5.Als dit allemaal klaar is plaats je de glaasjes met foto’s weer terug in het windlicht of de lantaarn. Wel met de geprinte foto aan de buitenkant. En klaar is je foto of foto’s op lantaarn!

 

Kaarsje aan of lampje aan en klaar ????
(let op! ik gebruik in mijn lantaarns altijd nep kaarsen, dus op batterijen. Gebruik je dat niet, laat dan de kaars niet branden als je weg gaat. Pas op met vuur…)

 

Veelgestelde vragen:
– kan het alleen met slaolie?
Geen idee, ik heb het geleerd met slaolie en nooit iets anders geprobeerd.
– moet ik niks lijmen?
Nee, je hebt geen lijm nodig. Als je de bovenstaande stappen volgt kan het eigenlijk niet misgaan.
– laat het papier niet los?
Bij mij staat het al jaren en heeft het nog nooit losgelaten.

 

Ik heb dit blog geschreven om andere te inspireren om wat leuks met foto’s te doen. Ik heb het zelf van internet gehaald, het is dus niet mijn eigen idee. Gelieve niet bellen voor vragen, meer dan dat ik hierboven heb uitgelegd weet ik ook niet.

 

Veel plezier ermee!

 

Ps. Heb je geen leuke foto’s, geen probleem! Boek bij mij een fotoshoot en je hebt genoeg keuze om je lantaarn te vullen…